Een sportdag: laat een cateraar langskomen

Laatst was de halfjaarlijkse sportdag op de basisschool van mijn zoontje. Hij kijkt er altijd ontzettend naar uit, omdat hij een absolute voetbalfan is. Ondanks dat wij in de regio van Den Haag wonen, is hij groot fan van Ajax. Maar dat terzijde. Hij in zijn voetbalkleding naar de sportdag, om te gaan genieten van een dag vol met sporten en spelen. Om vervolgens af te sluiten met slagbal. Zijn favoriete spel.

Gezonde tussendoortjes

Omdat de kinderen geleerd wordt op zo’n dag hoe je moet bewegen, maar ook wat gezonde voeding inhoudt, werd er een cateraar in gehuurd. De catering Den Haag werd opgetrommeld. Samen met zijn compagnon had hij alles tot in de puntjes voorbereidt. Dit was erg leuk om te zien. Het duo ging samen met de kinderen vertellen wat er nu allemaal in de voeding zat. Voor de kleinere basisschoolkinderen en voor de ouderen was alles helemaal duidelijk gemaakt.

Voedingswaarden

De catering Den Haag is onderdeel van het Restaurant Den Haag. Het zit gevestigd in het centrum. Iets waar ik zeker nog een keer naar terug ga, omdat zij zo leuk met die kinderen bezig waren. Ze lieten de kinderen hun gang gaan met het eten, en leerden door middel van sportspelletjes meer te kennen over de voeding, zo’n leuk idee heb ik nog nooit eerder gezien. Mijn zoontje kwam razend enthousiast thuis, en vertelde dat hij voortaan altijd macaroni wilde eten voor de training, omdat daar zoveel koolhydraten inzitten. Dit wist ik natuurlijk zelf al, maar als je zoontje van 8 daarmee thuiskomt, is dat heel leuk om te horen. Hij heeft zeker wat geleerd vandaag!

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *