Eiwitten zijn van belang bij krachttraining

Om op een juiste manier bezig te zijn met sporten is het belangrijk dat je de juiste voedingsstoffen tot je neemt, waardoor je lichaam optimaal kan presteren. In principe kun je dit terugbrengen naar twee aspecten aan voeding. De eerste is het bieden van de brandstoffen om te kunnen presteren en de tweede is het zorgen voor voedingstoffen om je lichaam te laten herstellen.

Brandstof
Er is een groot verschil tussen krachtsport en duursport. Bij duursport heb je namelijk vooral suikers nodig, terwijl je bij krachtsport meer eiwitten nodig zal hebben. Die suiker zorgen er namelijk voor dat je lichaam voorzien wordt van de brandstoffen om te kunnen bewegen. Aan de andere kant zorgen de eiwitten ervoor dat je spieren functioneren en kunnen herstellen.

Herstellen
Het andere aspect aan sportvoeding is het herstellen van je lichaam.. Hoe beter je lichaam herstelt, hoe sneller alles weer optimaal functioneert voor een volgende sportbeurt. Hier worden voornamelijk eiwitten erg belangrijk, omdat die onder meer zorgen voor het herstellen van je spieren. Zeker als je aan krachttraining is dit een zeer belangrijk aspect aan je voeding. Het zorgt namelijk niet alleen voor herstel, maar ook voor de aanmaak van meer spieren. Je spieren groeien namelijk op het moment dat ze aan het herstellen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *