Tips om gezond te leven

Gezond leven staat bij veel mensen hoog op de wensenlijst. Een gezonde leefstijl betekent een langer leven en meer kwaliteit van leven. Maar wat zijn nu de belangrijkste tips om gezond te leven.

Gezonde voeding

Alles wat een mens eet, is van invloed op zijn gezondheid. Immers, voeding bevat de bouwstenen voor ons lichaam en geeft ons de energie die we nodig hebben om te functioneren. Dat betekent veel groente en fruit, eiwitten in de vorm van dierlijke en plantaardige producten. Vetten hebben we ook nodig. Liefst plantaardige, onverzadigde vetten zoals die onder andere in noten of plantaardige oliƫn zitten. Verzadigde vetten zijn af te raden.

Beweging

Bewegen heeft enorme invloed op ons welzijn. Door beweging zorgen we voor een goede spijsvertering, houden we onze spieren en gewrichten soepel en gezond. Bovendien zorgt beweging voor beter functioneren van ons hart en bloedvaten. Minimaal een half uur per dag matig intensief bewegen. Dus fietsen of flink doorstappen bij het wandelen. Daarnaast is twee maal per week intensief bewegen aan te raden.

Genotmiddelen

Koffie en alcoholhoudende dranken moeten met mate gebruikt worden. Voor mannen geldt 2 tot 3 glazen per dag en voor vrouwen 1 tot 2 glazen alcohol met twee dagen per week onthouding. Niet roken hoort ook bij een gezonde levensstijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *